SUA au oferit Ucrainei ajutor financiar de peste 14 miliarde de dolari, de la începutul invaziei ruse

Share

Statele Unite au oferit Ucrainei ajutor financiar de peste 14 miliarde de dolari, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, conform autorităţilor de la Kiev.

„De la începutul invaziei pe scară largă, Statele Unite au oferit Ucrainei un ajutor financiar de peste 14 miliarde de dolari”, informează serviciul de presă al Ministerului Finanţelor, citat de Ukrinform.

Ministerul Finanţelor notează că utilizarea fondurilor este verificată în Ucraina, precum şi de către instituţiile care oferă asistenţă.

Utilizarea finanţării din SUA este monitorizată de Banca Mondială, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Deloitte Consulting LLP.

„Pentru a continua să atragem ajutor financiar, trebuie să depăşim consecinţele economice ale războiului, trebuie să arătăm lumii realizările în lupta împotriva corupţiei”, a declarat ministrul de finanţe Serghei Marcenko.

El a menţionat că problema corupţiei nu a dispărut în Ucraina, aşa că instrumentele pentru a o depăşi ar trebui extinse.

„Pentru a păstra sprijinul din partea guvernelor ţărilor şi a contribuabililor din ţările partenere, trebuie să dovedim prin fapte că suntem aliaţi de încredere şi că putem folosi eficient fondurile strânse”, a spus Marchenko.

Statele Unite au convenit să aloce Ucrainei peste 10 miliarde de dolari până în septembrie 2023 pentru a acoperi deficitul bugetar.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share