Maia Sandu, în dialog cu Nicolae Ciucă: România va continua să ne ajute

Share

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere, joi, 23 februarie 2023, la București cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, cu care a discutat despre cooperarea în domeniile de interes strategic, precum cel al energiei, infrastructurii și al transporturilor.

„Am apreciat semnarea Acordului privind controlul coordonat la punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița și mi-am exprimat speranța că acesta va fi pus în practică în curând”, a spus șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a mulțumit Guvernului român pentru ajutorul prompt și necondiționat oferit Moldovei în cele mai dificile situații, se arată într-un comunicat al Președinției.

„România ne-a livrat energie electrică atunci când am rămas fără curent, ne-a furnizat gaze, lemne de foc și păcură și ne-a oferit ajutor bugetar ca să putem acorda oamenilor cu venituri modeste compensații la plata facturilor la energie”, a menționat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a menționat și despre susținerea de la București: „Astăzi am primit asigurări că România va continua să ne ajute, ca de fiecare dată, iar executivul de la București ne va oferi sprijin în procesul de aderare la Uniunea Europeană. I-am confirmat Premierului Ciucă faptul că noul Guvern de la Chișinău va continua bunul dialog cu executivul român, Prim-ministrul Dorin Recean anunțând deja că prima sa vizită oficială va fi la București, săptămâna viitoare”, a subliniat șefa statului.

Guvernul României mai precizează într-un comunicat că, în cadrul convorbirilor au fost discutate subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei și transporturilor, care vizează racordarea Republicii Moldova la spațiul Uniunii Europene. A fost subliniată necesitatea îmbunătățirii interacțiunii dintre sectoarele de afaceri din România și Republica Moldova, în scopul creșterii rezilienței economice a statului vecin. Cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creșterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potențial de exploatat în acest domeniu.

De asemenea, au fost abordate teme legate de situația de securitate din Republica Moldova și evoluțiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalități de contracarare a efectelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social și umanitar.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat susținerea politică și tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share