Rusia a anunţat o pierdere de presiune într-o navă de marfă andocată la Staţia Spaţială Internaţională

Share

Agenţia spaţială a Rusiei a anunţat sâmbătă o pierdere inexplicabilă a presiunii într-o navă de marfă andocată la Staţia Spaţială Internaţională, dar a spus că nu există nicio ameninţare pentru echipaj, transmite Reuters.

Roscosmos a spus că specialiştii în controlul misiunii au detectat o depresurizare în sistemul de răcire al navei de marfă Progress MS-21, care urmează să se deaoculeze de pe ISS pe 18 februarie.

Nava a fost etanşată de restul staţiei şi motivul a fost investigat.

”Regimul de temperatură şi presiunea de la bordul ISS sunt normale, nimic nu ameninţă viaţa şi sănătatea echipajului şi se simt bine”, a spus Roscosmos.

Aceasta este cea mai recentă eroare care a afectat ISS, după o scurgere de lichid de răcire produsă în decembrie la o navă spaţială Soyuz MS-22 andocată la staţie.

NASA a spus că specialiştii săi îi ajută pe omologii ruşi în depanarea celei mai recente scurgeri.

”Oficialii monitorizează toate sistemele Staţiei Spaţiale Internaţionale şi nu urmăresc alte probleme”, se spune într-o postare pe blog.

Navele Soyuz sunt folosite pentru a transporta echipajul către şi de la staţie, în timp ce navele Progress livrează echipamente şi provizii.

O altă navă Progress, MS-22, s-a andocat cu succes la ISS mai devreme, sâmbătă.

Problema cu Soiuz i-a forţat pe trei dintre membrii actualului echipaj de pe staţie, ruşii Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin şi astronautul NASA Frank Rubio, să-şi extindă misiunea. Ei se vor întoarce acum pe Pământ cu o o navă Soyuz înlocuitoare, pe care Rusia urmează să o lanseze pe 20 februarie.

Rusia şi Statele Unite colaborează încă strâns la ISS, în ciuda prejudiciului grav adus relaţiilor lor din cauza invadării Ucrainei de către Rusia. În acest moment, la bord sunt şapte membri ai echipajului – trei americani, trei ruşi şi un japonez.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share