Renunțarea la alcool, un pericol imens pentru societate

Share

Un om de știință a avertizat că renunțarea la alcool ar putea fi, de fapt, un lucru dăunător pentru societate, scrie Daily Star. Societatea va deveni mai puțin creativă dacă continuăm să renunțăm la băutură, avertizează expertul.

Astfel, Boffin Edward Slingerland consideră că tendința în rândul tinerilor adulți de a deveni abstinenți ar putea dăuna națiunii. Numărul berile fără alcool sunt în creștere, cu o gamă uriașă afișată pe rafturile supermarketurilor. Unul din cinci britanici este acum absent și mulți alții reduc consumul de băutură, a descoperit un studiu realizat de Waitrose.

Boffin Edward Slingerland spune că vor exista beneficii evidente pentru sănătate, dar stimulentele pentru cultură se vor pierde.

“Adesea avem o viziune restrânsă asupra rolului pe care l-a jucat alcoolul în formarea societății. (…) Nu este vorba doar despre medicină. Alcoolul este o tehnologie culturală pe care am dezvoltat-o pentru a ne aduce înapoi la mentalitatea noastră de la cinci ani, când vine vorba de flexibilitate și creativitate.

După câteva ore dispare și putem aduna rezultatele. Există dovezi bune că (alcoolul) crește creativitatea, de care avem nevoie ca societate”, a spus Boffin Edward Slingerland, profesor de filozofie de la Universitatea din British Columbia.

El consideră că fără băutură va exista “o societate mai puțin creativă și mai atomizată”, argumentând că de-a lungul istoriei alcoolul a fost asociat cu creatorii.

“Aș prezice o reducere a inovației și, de asemenea, o scădere a cooperării”

“Dacă este adevărat că tinerii nu se intoxică în mediile sociale, aș prezice o reducere a inovației și, de asemenea, o scădere a cooperării”, a spus expertul.

În plus, acesta spune că alcoolul poate juca un rol cheie în formarea de relații și în câștigarea încrederii cu alți oameni.
“În același mod în care strângerea mâinii a început ca o modalitate de a arăta că nu purtăm arme, bem bere… este ca și cum ne-am pune armele mentale deoparte”, a explicat Boffin Edward Slingerland

Slingerland spune, de asemenea, că alcoolul mărește nivelul de serotonina, dopamina și endorfinele din organism.

“Pentru că ne simțim pozitivi unul pentru celălalt, se creează un sentiment de legătură care este crucial pentru omenire”, a punctat el.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share