Germania și Olanda s-au răzgândit: Ucraina nu va primi cele 18 tancuri Leopard

Share

Guvernul german a ales să nu dea aceste tancuri Kievului din cauza unei ”decizii militare”, a spus Ollongren. Dar chiar dacă decizia ar fi fost pozitivă, Olanda nu ar fi ales să o facă, relatează Euromaidan.

Deși prim-ministrul Mark Rutte declarase anterior că Olanda se gândește să cumpere tancurile închiriate din Germania pentru a le dona ucrainenilor, acest lucru se pare că nu se va mai întâmpla. De asemenea, cabinetul se oferise să antreneze soldați ucraineni astfel încât aceștia să poată manipula Leopard 2A6.

Guvernul german a ezitat de mult să furnizeze tancurile Leopard de fabricație germană, însă după multe presiuni internaționale, guvernul cancelarului Olaf Scholz a fost de acord luna trecută.

Anterior, Ollongren a anunțase că Țările de Jos, împreună cu Germania și Danemarca, vor oferi Kievului cel puțin o sută de tancuri de luptă Leopard 1A5 mai vechi. Ele trebuie trimise în Ucraina ”cât mai curând posibil”, potrivit ministrului.

Povestea tancurilor reflectă modul în care țările europene și-au ignorat propria apărare pe fondul unui curs de demilitarizare. În 2011, Țările de Jos au decis să scape de tancurile sale Leopard 2A6NL pe fondul unei campanii de demilitarizare care a dus la sfârșitul arsenalului său de 441 de tancuri de după Războiul Rece.

Germania le-a cumpărat și le-a modernizat la modelul Leopard 2A7. După ocuparea Crimeii de către Rusia și războiul hibrid împotriva Ucrainei, Țările de Jos au închiriat înapoi 20 de tancuri proprii modernizate de Germania, dintre care 18 au intrat în serviciul armatei și dintre care 2 au fost folosite ca modele de antrenament.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share