Germania și Olanda s-au răzgândit: Ucraina nu va primi cele 18 tancuri Leopard

Share

Guvernul german a ales să nu dea aceste tancuri Kievului din cauza unei ”decizii militare”, a spus Ollongren. Dar chiar dacă decizia ar fi fost pozitivă, Olanda nu ar fi ales să o facă, relatează Euromaidan.

Deși prim-ministrul Mark Rutte declarase anterior că Olanda se gândește să cumpere tancurile închiriate din Germania pentru a le dona ucrainenilor, acest lucru se pare că nu se va mai întâmpla. De asemenea, cabinetul se oferise să antreneze soldați ucraineni astfel încât aceștia să poată manipula Leopard 2A6.

Guvernul german a ezitat de mult să furnizeze tancurile Leopard de fabricație germană, însă după multe presiuni internaționale, guvernul cancelarului Olaf Scholz a fost de acord luna trecută.

Anterior, Ollongren a anunțase că Țările de Jos, împreună cu Germania și Danemarca, vor oferi Kievului cel puțin o sută de tancuri de luptă Leopard 1A5 mai vechi. Ele trebuie trimise în Ucraina ”cât mai curând posibil”, potrivit ministrului.

Povestea tancurilor reflectă modul în care țările europene și-au ignorat propria apărare pe fondul unui curs de demilitarizare. În 2011, Țările de Jos au decis să scape de tancurile sale Leopard 2A6NL pe fondul unei campanii de demilitarizare care a dus la sfârșitul arsenalului său de 441 de tancuri de după Războiul Rece.

Germania le-a cumpărat și le-a modernizat la modelul Leopard 2A7. După ocuparea Crimeii de către Rusia și războiul hibrid împotriva Ucrainei, Țările de Jos au închiriat înapoi 20 de tancuri proprii modernizate de Germania, dintre care 18 au intrat în serviciul armatei și dintre care 2 au fost folosite ca modele de antrenament.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share