Airbus a rămas în 2022 cel mai mare producător de avioane din lume

Share

Livrările Airbus au crescut cu 8% în 2022, permiţând producătorului european de avioane să-şi menţină statutul de cel mai mare producător de avioane din lume, pentru al patrulea an consecutiv, chiar dacă a fost forţat de lanţurile de aprovizionare blocate să abandoneze un obiectiv mai ambiţios, transmite Reuters.

Compania cu sediul în Franţa a declarat că a livrat 663 de avioane, sau un total net de 661, după ce a livrat două avioane Aeroflot, prinse anterior în sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Airbus a câştigat 1.078 de comenzi de avioane în 2022, sau un total net de 820 după ce a permis anulările.
Boeing, care îşi revine de pe urma crizei de siguranţă provocată de prăbuşirea a două avioane 737 MAX şi a problemelor industriale ale 787, a publicat anterior livrări de 480 de avioane în 2022 şi a declarat că a vândut 935 de avioane sau un total net comparabil de 774, după anulări.

Airbus a abandonat luna trecută o ţintă de ”aproximativ 700” de livrări pentru anul 2022, spunând că rezultatul final nu va fi semnificativ sub acest lucru.

Anterior, Airbus a redus ţinta de la ”aproximativ 720” de avioane, din cauza problemelor lanţului de aprovizionare.
Directorul general al Airbus, Guillaume Faury, a atribuit revizuirea în sens negativ a obiectivului ”complexităţii mediului de operare”, dar a spus că Airbus va continua să intensifice producţia.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share