21 februarie – Ziua Internațională a Ghidului de Turism

Share

Ghizii de turism sunt ambasadori ai patrimoniului cultural-turistic al țării, însoțind turiștii în explorarea destinației, creând experiențe memorabile și devin o punte de legătură între turiști și comunitățile locale.

Peste 100 de ghizi de turism din Republica Moldova se adună, astăzi la Muzeul Național de Arte a Moldovei după patru zile petrecute în sesiuni de instruire, ateliere practice si seminare, organizate în cadrul unui Boot Camp dedicat ghizilor de turism „Ghidul tău în Moldova”.

Ghizii vorbesc despre bune practici de ghidaj în etnografie, istorie și artă, urmare a activităților din cadrul programului Next Tourism Generation Academy, destinat fortificarii abilitatirlor profesionale ale filierei turistice.

Tot astăzi, Ministerul Culturii si partenerul strategic de dezvoltare a industriei turismului, USAID Moldova premiază 21 de ghizi de turism, care au înregistrat performanțe deosebite și care se bucură de autoritate în rândul industriei turismului țării noastre.

Sărbătorită pentru prima oară la 21 Februarie 1990, la inițiativa WFTGA (Federatia Mondiala a Asociatiilor de Ghizi de Turism), Ziua Internațională a Ghidului de Turism este marcată anual, cu vizite ghidate și master-class-uri în arta ghidării, oferite de către ghizii autorizați din întreaga lume. De asemenea WFTGA adresează în fiecare an câte un mesaj către comunitatea sa.

Mesajul acestui an este „Regândim turismul, regenerăm profesia de ghid de turism”

Pandemia a schimbat accentele, ne-a impus reguli și condiții noi, dar ne-a și condus către o nouă paradigmă a turismului, care trebuie să fie sustenabil, durabil, vizionar și autentic, departe de zarva orașelor în care ne-am simțit întemnițați. Contăm pe iscusința și pasiunea ghizilor de turism în a spori atractivitatea țării noastre și a-i face pe turiști să descopere poveștile țării noastre mici, dar cu inimă mare” – a menționat ministrul culturii, Sergiu Prodan, în mesajul său de felicitare adresat ghizilor turistici.

Bootcamp-ul ghizilor de turism din Moldova este organizat de Ministerul Culturii, în colaborare cu asociațiile profesioniste din industria turismului, cu suportul Proiectului de Competitivitate si Reziliență Rurală, finanțat de USAID Moldova.

Peste 40 de ghizi din Moldova au fost certificati de Federația Globală a Asociațiilor Ghizilor de Turism (WFTGA) și se raliază standardelor internaționale de ghidaj.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share