Campania de informare privind eficiența energetică la Cahul

Share

Eficiența energetică are potențialul de a oferi economii considerabile consumatorilor individuali în acest moment al prețurilor ridicate ale energiei, dar și a deficitului pe piață. Pentru a îndemna cetățenii să aplice măsurile de economisire a energiei, Agenția pentru Eficiență Energetică a desfășurat, la 16 decembrie, o acțiune de informare în municipiul Cahul. Anterior, recomandări privind eficiența energetică au primit locuitorii din Chișinău, Nisporeni și Călărași.

Angajații AEE au discutat cu locuitorii din Cahul și le-au oferit pliante care conțin informații despre posibilitățile de economisire a energiei electrice și termice. De asemenea, au fost distribuite becuri de tip LED, care au consumul de electricitate mai mic de 5 ori în comparație cu becurile tradiționale, iar astfel contribuie la diminuarea facturilor.

În cadrul campaniei mergem în localitățile Republica Moldova, discutăm cu oamenii de aici, le explicăm cum pot să economisească fără să renunțe la confort. Am distribuit până acum peste 200 de becuri LED pentru ai convinge pe oameni să treacă la acest tip de becuri. Costul lor nu este mare, dar economiile pe care le aduce sunt resimțite chiar din prima lună. Este nevoie să fim mai solidari ca oricând”, a declarat Denis Șeremet, șef adjunct, Direcția finanțare, implementare și monitorizare a proiectelor din cadrul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Mesajul transmis de AEE este că modificările aduse stilului de viață și comportamentului nostru pot contribui în mod semnificativ la reducerea consumului de energie. Alegerea de a utiliza mai eficient aparatele de uz casnic, realizarea treburilor casnice în alte ore decât cele de vârf, stingerea luminilor pot genera economii substanțiale pe termen scurt, fără investiții mari.

Economiile voluntare de energie sunt încurajate în toate statele europene ca parte a răspunsului comun al Uniunii Europene la situația geopolitică agravată de războiul din Ucraina.

Calendarul anual de economisire a energiei elaborat de Agenția pentru Eficiență Energetică poate fi consultat pe următorul link, iar pliantul cu sfaturi – aici.Campania de informare privind măsurile de eficiență energetică pentru reducerea consumului de energie electrică și termică este realizată de către Agenția pentru Eficiență Energetică în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, ÎCS ,,Premier Energy” SRL, SA ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord” și Compania Volta.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share