Ambalajul laptelui chiar influențează gustul

Share

Până acum, producătorii din industria laptelui s-au concentrat mai ales pe ambalarea laptelui în recipiente care să blocheze lumina, pentru a păstra prospețimea produsului, fiind mai puțin preocupați de modul în care ambalajul în sine influențează gustul acestuia.

În cadrul unui nou studiu, de această dată, oamenii de știință s-au concentrat tocmai pe acest aspect. Au folosit mai multe feluri de ambalaj, găsindu-l în final pe cel care păstrează cel mai bine gustul.

”Laptele este mai susceptibil la arome neplăcute legate de ambalaj față de alte produse, din cauza gustului său ușor și delicat.

Pe lângă oxidarea ușoară, gustul laptelui poate fi afectat de schimbul de compuși ai ambalajului în lapte și de faptul că ambalajul absoarbe aromele, inclusiv pe cele din mediul de refrigerare din imediata vecinătate”, a explicat autorul studiului, Maryanne Drake, doctor în științe, de la departamentul de științe alimentare, bioprocesare și nutriție al Universității de Stat din Carolina de Nord.

Pentru a studia impactul ambalajelor asupra aromei, oamenii de știință au examinat laptele pasteurizat integral și degresat, depozitat în șase recipiente egale: cutii de carton, de plastic (fabricate din tipuri diferite de plastic), inclusiv punga de plastic, și sticlă.

Laptele a fost depozitat în întuneric total și a fost păstrat la rece. În scurt timp a devenit și mai clar care este recipientul cel mai potrivit: în niciun caz cel din carton, scrie Phys.org.

Probele au fost recoltate imediat și apoi la distanță de 5, 10 și 15 zile, fiind degustate.

Rezultatele au arătat că tipul de ambalaj influențează gustul laptelui, iar cel degresat este mai sensibil decât cel integral.

Dintre diferitele tipuri de ambalaj, cutiile de carton și punga de plastic au păstrat cel mai puțin prospețimea laptelui.

În concluzie, oamenii de știință spun că, deși sticla rămâne ideală pentru păstrarea laptelui, recipientele din plastic oferă avantaje suplimentare, menținând prospețimea în absența expunerii la lumină.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share