Eurovision pleacă la Liverpool

Torino a predat ștafeta Eurovision Song Contest lui Liverpool, care găzduiește extravaganța muzicală anul acesta.
Share

Torino a predat ștafeta Eurovision Song Contest lui Liverpool, care găzduiește extravaganța muzicală anul acesta.

O seară plină de culoare a marcat startul oficial al competiției, inclusiv tragerea la sorți pentru semifinale. Conform noilor reguli de votare Eurovision, telespectatorii din întreaga lume vor decide soarta biletelor la finală.

În finală se califică automat șase țări – Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Spania (țari fondatoare) și câștigătorul de anul trecut – Ucraina. Un total de 37 de țări își vor trimite reprezentanții la Liverpool.

În ciuda victoriei, datorită succesului Orchestrei Kalush, din cauza războiului cu Rusia și din motive de securitate, Ucraina nu va putea găzdui competiția. Dreptul de găzduire a trecut Marii Britanii (Liverpool), care a ocupat locul doi.

Moldova participă și ea după succesul de anul trecut a formației Zdob și Zdub cu piesa “Trenulețul”. La moment se desfășoară preselecția națională.

Eurovision Song Contest are loc în fiecare an din 1956, cu excepția anului 2020, când a fost anulat din cauza pandemiei. Cu 160 de milioane de telespectatori, este cel mai urmărit spectacol de divertisment din lume și unul dintre cele mai dificile programe de organizat, necesitând săptămâni și săptămâni de repetiții.

Sloganul concursului de anul acesta este „Uniți de muzică” (United by music). Emblema este în culorile drapelului ucrainean.

Semifinalele și finala vor avea loc pe 9, 11 și 13 mai. Rusia, ca și anul trecut, nu participă la competiție.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share